Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ: «Παραλύουν» αύριο οι χώροι δουλειάς! Όλοι στους δρόμους! - Όλοι στην απεργία!

 


Με σύνθημα «Να παραλύσει η χώρα! Το αντεργατικό νομοσχέδιο να πεταχτεί στα σκουπίδια!», Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα εντείνουν τη δράση τους στην τελική ευθεία μπροστά στην αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία και προετοιμάζουν τις συγκεντρώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο - οδοστρωτήρα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μέχρι να πάρουν τη θέση τους στις απεργιακές φρουρές αύριο το πρωί, στα μπλοκ των σωματείων στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, στο απεργιακό μέτωπο που χτίζεται σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τη δράση τους και αξιοποιούν κάθε ώρα που απομένει για να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο.

Στις 10 Ιούνη να «νεκρώσουν» όλοι οι χώροι δουλειάς

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους να βγουν στον αγώνα για το ξήλωμα όλου του οπλοστασίου νόμων και διατάξεων για τη «διευθέτηση», το χτύπημα στην κυριακάτικη αργία, στη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα, στις ΣΣΕ, τις απολύσεις, που χρόνια τώρα διαμορφώνουν όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Με τις αποφάσεις τους κάνουν δική τους υπόθεση την προετοιμασία της κινητοποίησης, ενισχύονται το απεργιακό μέτωπο και το αίτημα για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης έχει οριστεί στις 10 π.μ. στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλ. Καραϊσκάκη. (Διαβάστε παρακάτω τις απεργιακές συγκεντρώσεις).

Εξάλλου, για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, στα Προπύλαια, δρομολογούνται πούλμαν από περιοχές της Αττικής.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Οι απεργιακές προσυγκεντρώσεις για την συγκέντρωση της Αθήνας στα Προπύλαια θα είναι όλες στις 9.30 π.μ. στα εξής σημεία:

- Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

- Ομόνοια: ΟΒΣΑ και σωματεία αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ, η ΟΓΕ, Σύλλογοι συνταξιούχων, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας

- Πλατεία Κοραή: Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.