Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Με επιτυχία και πλούσιο πρόγραμμα το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Μπραχάμι

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5/6 το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Μπραχάμι στο πάρκο Ασυρμάτου, με σύνθημα «Δίνουμε τρόπο στην οργή, ανάσα ο αγώνας για να νικήσει η ζωή».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με workshop ρομποτικής στο στέκι του ΕΠΑΛιώτη, όπου πλήθος μαθητών συμμετείχε δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τη διαδικασία κατασκευής ενός ρομπότ και συνεχίστηκε με συζήτηση με τίτλο «Τα όνειρα δεν κλείνονται μέσα στην καραντίνα, παίρνουμε εκδίκηση κόντρα στη ρουτίνα», με παρεμβάσεις από καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από μαθητή εκλεγμένο στο 15μελές του 5ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου και από μέλος της Ένωσης Γονέων Αγίου Δημητρίου.

Παράλληλα στον χώρο διεξαγόταν τουρνουά σκάκι με τίτλο «Το Σκάκι δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι!» με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, αλλά και χώρος graffiti αφιερωμένος σε αντιπολεμικά σκίτσα και ενάντια στον τρομονομό στην τέχνη. Ακόμη στον χώρο υπήρχε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με πλήθος εκδόσεων, αλλά και έκθεση με τίτλο «Το δίκιο των μαθητών νίκησε! Ο αγώνας συνεχίζεται», συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων και δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές να γνωρίσουν την ΚΝΕ και τη συμβολή της στους μαθητικούς αγώνες. Επιπλέον και οι μικρότεροι φίλοι της ΚΝΕ ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους στις πλούσιες δραστηριότητες της γωνιάς «Κόκκινο Αερόστατο», στέλνοντας το δικό τους ξεχωριστό αντιπολεμικό μήνυμα με τη δημιουργία πανό.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με hip hop συναυλία με τους Rhyme Riot και τον Arcy, ενώ παράλληλα προβαλλόταν PowerPoint φτιαγμένο από μαθητές με τίτλο «Αυτοί με την καταστολή για να μην αλλάξει τίποτα, εμείς με την ανατροπή για να αλλάξουν όλα».

Τέλος, κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους αποτέλεσε η ομαδική φωτογραφία αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν όλοι μαζί «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».