Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη δημοτική αρχή για τα ζητήματα της κακοκαιρίας.

 


 

Σε τηλεφωνικές παρεμβάσεις σήμερα στον Δήμαρχο Αλίμου θέσαμε το ζήτημα των επιπτώσεων της κακοκαιρίας στον Δήμο μας. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσπελασιμότητα των δρόμων, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι κλειστοί και στον Δήμο μας. Κλαδιά που έχουν πέσει σε αυτοκίνητα και στον δρόμο, όπως στην περιοχή της Πλατείας Ανεξαρτησίας.

Αποδεικνύεται στην πράξη η έλλειψη των απαραίτητων μέσων και προσωπικού για την πολιτική προστασία του δήμου μας. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης όσο και σε επίπεδο τοπικής διοίκησης, ενώ δαπάνες που έχουν να κάνουν με την προστασία του λαού δεν έχουν προτεραιότητα και δεν είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση. Αναδεικνύεται η ανάγκη ύπαρξης κρατικού μηχανισμού με πλήρεις υποδομές και προσωπικό που θα μπορεί να λύνει τέτοια ζητήματα έγκαιρα. Διαφορετικά καμιά διαφημιζόμενη «πλήρης ετοιμότητα» του μηχανισμού, είτε της κυβέρνησης είτε του Δήμου δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Επιπρόσθετα, θέσαμε την αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η θέρμανση ευπαθών ομάδων δημοτών. Προτείναμε, ως ένα ελάχιστο μέτρο, να αξιοποιηθούν τα σχολικά κτήρια για να εξασφαλιστεί η θέρμανση όσων το χρειάζονται.

Σχετικά με τις διακοπές ρεύματος που έχουμε και στον Δήμο μας (π.χ. στην οδό Πλαπούτα και στην περιοχή της οδού Υψηλάντη), από τη μία φαίνεται πως ούτε οι κάτοικοι ούτε ο Δήμος έχουν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, και από την άλλη παραμένουν κλαδιά που έχουν πέσει σε καλώδια προκαλώντας τις εν λόγω διακοπές. Αυτές είναι οι επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης και της πράσινης ανάπτυξης, πανάκριβο ρεύμα, δίκτυο κακοσυντηρημένο και έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των βλαβών.

Λαïκή Συσπείρωση Αλίμου

24/01/2022