Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η πανδημία καλπάζει στην «παραδεισένια» Αθηναϊκή Ριβιέρα

 


Την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία που καλπάζει στον Νότιο Τομέα της Αττικής, «τον "παραδεισένιο" προορισμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας, πλάι στις επενδύσεις δισεκατομμυρίων», καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της.

Όπως καταγγέλλει, «τις τελευταίες 7 ημέρες μετράμε στην περιοχή κατά μέσο όρο 1.381 κρούσματα, με την τελευταία καταγραφή στις 5 Γενάρη να είναι στα 1.982 κρούσματα, και τον ανώτερο αριθμό να καταγράφεται στις 4 Γενάρη φτάνοντας τα 2.252 κρούσματα».

«Τα λαμπερά χριστουγεννιάτικα φώτα της "εμβληματικής" επένδυσης δεν μπορούν να καλύψουν τις εγκληματικές ελλείψεις στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ευθύνη της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων όπως του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η ΤΟ Νοτίου Τομέα.

Και συμπληρώνει ότι:

«Σε έναν τομέα με 8 δήμους υπάρχει ένα μόνο δημόσιο νοσοκομείο, το Ασκληπιείο Βούλας, και αυτό με βασικές ελλείψεις προσωπικού κ.ά., και μόλις 2 σταθερά σημεία καθημερινής διενέργειας rapid test του ΕΟΔΥ, σε Γλυφάδα και Άλιμο, ενώ στην Αργυρούπολη διενεργείται rapid test μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Μοριακά τεστ διενεργούνται μόνο σε 1 Κέντρο Υγείας της Καλλιθέας, στο οποίο γίνεται το "αδιαχώρητο" και δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες και επείγουσες ανάγκες του λαού αυτήν την περίοδο. Κάτοικοι των Νοτίων μάταια αναζητούν να κάνουν μοριακό στα 2 Κέντρα Υγείας στους παρακείμενους δήμους, της Ηλιούπολης και της Βάρης, καθώς επικρατεί η ίδια κατάσταση. Η ταλαιπωρία και οι ουρές που σχηματίζονται είναι τεράστιες, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην περιοχή, ενώ όλη την περίοδο της πανδημίας μετράνε υπερκέρδη.

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Οι αντιφάσεις της αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο Νότιο Τομέα: Από τη μία πλούτος που ζαλίζει και προορίζεται για τους επενδυτικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και από την άλλη, ο λαός -ο παραγωγός αυτού του πλούτου- παραμένει απροστάτευτος απέναντι στην πανδημία εδώ και 3 χρόνια, ενώ στενάζει κάτω από το βάρος της ακρίβειας.

Τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση υπηρετούν τη δίψα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για κέρδος. Το σύνθημά τους αυτήν την περίοδο δίπλα στην "ατομική ευθύνη" έγινε το "πάρε ένα «Ντεπόν» και έλα για δουλειά", όπως στάλθηκε σε εργαζόμενο στα "Public" του "Metro Mall" στον Άγιο Δημήτριο. Και για να πάει ένας εργαζόμενος στη δουλειά, αναγκάζεται να στοιβαχτεί στα ΜΜΜ που παραμένουν και αυτά εστία υπερμετάδοσης. Εκτός αν βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη -ιδιαίτερα μετά και την εκτόξευση στην τιμή της βενζίνης- για να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο (αν έχει και μπορεί) και να κολλήσει στην κίνηση που έχει εκτοξευθεί κι αυτή το τελευταίο διάστημα σε όλη την περιοχή.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία στην πραγματικότητα όπως τα έκλεισε, όχι γιατί νοιάζεται για την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των μαθητών όπως είπε, αλλά γιατί επιλέγει να δώσει δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, παρά για την Παιδεία και την Υγεία του λαού.

Τώρα ακόμη πιο καθαρά βγαίνει στην επιφάνεια το επείγον της στήριξης του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πλάι στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τώρα είναι επείγον να βγει ο λαός στο προσκήνιο. Τα σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρών επαγγελματιών, οι φορείς, οι Σύλλογοι Γονέων του Νοτίου Τομέα χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη του λαού της περιοχής. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ:

  • Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας σε όλο το Νότιο Τομέα με τα απαραίτητα μέσα για τη διεξαγωγή ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικών τεστ, RAPID και ΜΟΡΙΑΚΑ. Στελέχωσή τους με το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό και σύγχρονες υποδομές.

  • Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που να καλύπτουν ΟΛΕΣ τις περιοχές του Νότιου Τομέα με μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ.

  • Επίταξη ΤΩΡΑ, χωρίς αποζημίωση, των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων της περιοχής ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες

  • διενέργειας δωρεάν τεστ, rapid και μοριακών.

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, απολύμανση και σωστή ιχνηλάτηση για τη μείωση της διασποράς.

  • Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, βρίσκονται σε καραντίνα και όσους πρέπει να προσέχουν παιδιά ή ηλικιωμένους.

  • Ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία με αραίωση των μαθητών, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, χορήγηση των κατάλληλων μασκών δωρεάν με ευθύνη του κράτους, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού (εκπαιδευτικού και βοηθητικού).