Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ομάδα Γυναικών Αλίμου : Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση εργατικών συνδικάτων

 


Η Ομάδα Γυναικών Αλίμου, μέλος της ΟΓΕ συμμετέχει στη συγκέντρωση εργατικών συνδικάτων το Σάββατο 29 Γενάρη, στο Σύνταγμα στις 11:30πμ.

Υποδεχόμαστε την μεγάλη πορεία του λαού της Πάτρας και παλεύουμε  μαζί τους για τη ζωή μας, για τα δικαιώματά μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτιούνται


Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις συνταξιούχους, τις φοιτήτριες, τις νέες μητέρες, όλες τις γυναίκες του μόχθου να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση για να δώσουμε μαζική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε.

Δε δεχόμαστε την άθλια κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές στα δημόσια νοσοκομεία  και τα κέντρα υγείας.

Δε δεχόμαστε να μας καταδικάζουν σε μια ζωή-λάστιχο, σε μισθούς πείνας και ξεχειλωμένα ωράρια, που εκμηδενίζουν τον ελεύθερο χρόνο μας.

Δε δεχόμαστε να μην μπορούμε να βγάλουμε το μήνα από την ακρίβεια, τις συνεχείς ανατιμήσεις στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης που εξανεμίζουν το εισόδημά μας. 

Δε δεχόμαστε να επαναλαμβάνονται οι τραγικές στιγμές που ζούμε κάθε τόσο βαφτίζοντας κλιματική αλλαγή και έντονα καιρικά φαινόμενα την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του λαού και την κρατική αδιαφορία.

 Δε θα ανεχτούμε να μπαίνει η ζωή μας στη ζυγαριά του κόστους για το κράτος και του  οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.  


Απαιτούμε:

-Άμεσα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής θωράκισης, επαρκή χρηματοδότηση για ολοκληρωμένο σχεδιασμό προστασίας του λαού από φυσικές καταστροφές.

-Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού  και επαρκή υλικοτεχνική υποδομή.


-Μέτρα προστασίας της υγεία και της ασφάλειας των εργαζομένων, του λαού.


-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, αξιοπρεπείς μισθούς.