Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου για την απαξίωση του ΔΣ του ΝΠΔΔ των Παιδικών Σταθμών

 


Η Λ.Σ Αλίμου καταγγέλλει την τακτική απαξίωσης του ΔΣ του ΝΠΔΔ των Παιδικών Σταθμών από την Δημοτική Αρχή.  Το ΔΣ των παιδικών σταθμών, στο οποίο μάλιστα προεδρεύει και ο ίδιος ο Δήμαρχος, άρα έχει άμεσα και την ευθύνη λειτουργίας του,  από την έναρξη της πανδημίας συνεδριάζει συνεχώς μόνο «δια περιφοράς» . H δια περιφοράς συνεδρίαση, μόνο κατ’ όνομα είναι τέτοια, αφού  σημαίνει ότι η συμμετοχή των μελών του ΔΣ εξαντλείται στην αποστολή ενός  email με την ψήφο του στα θέματα του ΔΣ, ή το πολύ σε μια γραπτή τοποθέτηση εκ των προτέρων .  Στην πραγματικότητα σημαίνει ότι κανένα μέλος του ΔΣ δεν μπορεί να ρωτήσει, δεν μπορεί να ακούσει τις τοποθετήσεις των άλλων μελών, δεν μπορεί να γνωρίζει τις θέσεις και τις ψήφους τους, εκτός εάν εκ των υστέρων ψάξει στα Πρακτικά. Κανένας διάλογος , καμιά ανταλλαγή απόψεων ή και αντιπαράθεση, πόσο μάλλον συζήτηση επίκαιρων θεμάτων, που θα μπορούσαν να τεθούν εκτός ημερήσιας διάταξης!  

Επιπλέον το συγκεκριμένο ΔΣ « συνεδριάζει»  στις εργάσιμες μέρες και ώρες με εισηγήσεις που στέλνονται από δυο ημέρες  έως και μια ώρα πριν την «συνεδρίαση» . Κάτι, που σημαίνει αντικειμενικά,  ότι τα εργαζόμενα μέλη του ΔΣ δεν μπορούν να συμμετάσχουν, ούτε να μελετήσουν τα θέματα που μπαίνουν, εκτός της συμβολικής συμμετοχής μέσω αποστολής ενός email, επικυρώνοντας στην ουσία προειλημμένες αποφάσεις.

Να σημειωθεί, επίσης,  ότι με αυτόν τον τρόπο, συνεδριάζουν απ’ όσο γνωρίζουμε, μιας και δεν εκπροσωπούμαστε σε αυτές, τόσο  η Οικονομική Επιτροπή όσο  και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο ψηφίζονται προϋπολογισμοί, ισολογισμοί , επικυρώσεις διαγωνισμών κτλ.,  ενώ ταυτόχρονα παίρνονται αποφάσεις όπως απολύσεις εργαζομένων (Αύγουστος 2020) , κανονιστικές πράξεις για διώξεις  «ανεμβολίαστων» εργαζόμενων ( Ιούλιος 2021), η παραχώρηση του κτιρίου του Παιδικού Σταθμού στην Θουκυδίδου για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου κ.α. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, στην «δια  περιφοράς» συνεδρίαση του ΔΣ ,στις 14 Ιανουαρίου, 3ο Θέμα ήταν η αποδοχή δωρεάς από την πολυεθνική ΙΚΕΑ ύψους 27.000 . Ωστόσο με έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα στο notia.gr , στις 15 Ιανουαρίου,  ότι η δωρεά στην πράξη είχε ήδη γίνει αποδεκτή από τις 18 Δεκεμβρίου οπότε και ανακαινίστηκε  ο παιδικός σταθμός της Θουκυδίδου.  Δικαιούμαστε λοιπόν να αναρωτιόμαστε πόσες άλλες αποφάσεις  έχουν παρθεί με τέτοιο τρόπο και τι περιλαμβάνουν τελικά;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος το ΔΣ να μη συνεδριάζει δια ζώσης ή έστω με τηλεδιάσκεψη, με τήρηση όλων των υγειονομικών  πρωτοκόλλων ( ευρύχωρες αίθουσες, rapid test  για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τήρηση αποστάσεων, μάσκες κτλ). Δηλώνουμε κατηγορηματικά , για μια ακόμη φορά τη θέση μας, όπως και στην περίπτωση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,  ότι  η «δια ζώσης» συνεδρίαση είναι εφικτή και νόμιμη!

 Για τους παραπάνω λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου απέχει από τις συνεδριάσεις του ΔΣ των Παιδικών Σταθμών,  προκειμένου να μη νομιμοποιηθεί η  απαξίωσή του, ειδικότερα όταν συζητιούνται σοβαρά θέματα.

                                                                          Λ.Σ. Αλίμου, Γενάρης 2022