Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: «Είμαστε χιλιάδες. Έχουμε δίκιο. Θα μας βρείτε μπροστά σας!» - Νέα συγκέντρωση στις 15 Οκτώβρη στα Προπύλαια



 Η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών της Αθήνας καταδικάζει με ανακοίνωσή της την άγρια καταστολή σε βάρος της μεγάλη μαθητικής κινητοποίησης σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας, καταγγέλλοντας την υπουργό που τους υποδέχθηκε με ΜΑΤ και χημικά.

«Είμαστε χιλιάδες. Έχουμε δίκιο. Θα μας βρείτε μπροστά σας!» τονίζουν και δηλώνουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη 15 Οκτώβρη, ξαναβγαίνουν στους δρόμους με νέα συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα Προπύλαια.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική αναφέρει:

«Σήμερα χιλιάδες μαθητές συγκεντρωθήκαμε έξω από το υπουργείο Παιδείας. Αρνηθήκατε να μας συναντήσετε, να ακούσετε τα δίκαια αιτήματα μας. Δεν μας έκλεισαν απλά τις πόρτες, επιτέθηκαν με βία κυριολεκτικά σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Μας κυνήγησαν μέχρι και έξω από το mall.

Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο πως, ότι και να λέει για διάλογο με τους μαθητές, δεν έχει κανέναν απολύτως σκοπό να το κάνει!

Εκ μέρους της Συντονιστικής είχαμε στείλει email από χτες ζητώντας συνάντηση με την κ. Ν. Κεραμέως. Σήμερα το πρωί έξω από τις πόρτες του υπουργείου και ενώ ζητούσαμε να μπούμε μέσα μια αντιπροσωπεία, η κυβέρνηση μας επιτέθηκε πετώντας μας δακρυγόνα και χημικά. Διμοιρία ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένη έξω από το υπουργείο. Αξιοποίησαν, ακόμα μια φορά το γνωστό παιχνίδι ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε μεμονωμένες και περιθωριακές ομάδες -πολλοί δεν είναι ούτε καν μαθητές- για να διαλύσουν την συγκέντρωσή μας.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας θα πάρουν την καλύτερη απάντηση!

Δεν μας σταματά τίποτα τώρα! Είμαστε χιλιάδες και έχουμε δίκιο! Το "παράλογο" και "παράνομο" που ζητάμε είναι τα σχολεία μας να λειτουργούν με ασφάλεια. Και το μόνο που δεχόμαστε από την κυβέρνηση είναι εκβιασμοί για τηλεαπουσίες, εισαγγελείς έξω από τα σχολεία, και τώρα και ΜΑΤ!

Αν η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματά μας επιλέγει να απαντήσει με βία και τρομοκρατία, εμείς επιλέγουμε να απαντήσουμε με οργανωμένο και ακόμα πιο δυνατό αγώνα!

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!».