Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πέντε χρόνια από τότε που άρχισε η διεξαγωγή της δίκης, στις 7 Οκτώβρη, αναμένεται η απόφαση καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής η οποία με τα «τάγματα εφόδου» που είχε συγκροτήσει και με τις εντολές και την καθοδήγηση  Αρχηγού, ηγεσίας και στελεχών της, πραγματοποίησε σειρά εγκλημάτων κατά μεταναστών, συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος του ΠΑΜΕ, κατά κομμουνιστών και άλλων αντιφασιστών, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσα.
Το αστικό πολιτικό σύστημα «αξιοποίησε» το φασιστικό πολιτικό μόρφωμα, τη Χρυσή Αυγή, στα πολιτικά του σχέδια για τη δημιουργία μοχλών στήριξής του, ενώ μεγάλες είναι οι ευθύνες και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την καθυστέρηση της δίκης αποφεύγοντας να εξασφαλίσει τους όρους για την ταχεία εκδίκαση της υπόθεσης.
Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) που εκπροσωπεί τους Αντιστασιακούς αντιφασίστες αγωνιστές που αντιπάλεψαν με τα όπλα το φασισμό -ναζισμό, αγωνίζεται και σήμερα μαζί με το ταξικό εργατικό -λαϊκό κίνημα, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ενάντια στο φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν, δηλαδή τα μονοπώλια, παλεύοντας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τις πολεμικές επεμβάσεις του κατά χωρών και λαών, για να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, για καμιά συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις επεμβάσεις τους, για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Όλα αυτά τα χρόνια, οι αγωνιστές της εθνικής Αντίστασης, οι φίλοι και απόγονοι, μαζί με το ταξικό λαϊκό κίνημα αντιπαλεύουμε και αποκαλύψαμε την εγκληματική φύση της συμμορίας της Χρυσής Αυγής ως φασιστικής οργάνωσης με αποτέλεσμα στις τελευταίες εκλογές να μείνει εκτός Ελληνικής Βουλής. Συνεχίζουμε τον αγώνα αυτό ώστε ο λαός να απομονώσει πλήρως και να καταδικάσει το φασιστικό μόρφωμα που, όπως ξεδιάντροπα δηλώνει ο υπόδικος αρχηγός της, «αποτελεί τη σπορά των ηττημένων του 1945», δηλαδή σπορά... του χιτλερικού ναζισμού και των δοσίλογων εγκληματιών συνεργατών των ναζί κατακτητών...
Από την άποψη αυτή προκαλεί μεγάλη αγανάκτηση η εισαγγελική πρόταση που -παρακάμπτοντας όλα τα γεγονότα και το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και αποδεικνύει, με απόλυτο τρόπο, τον εγκληματικό χαρακτήρα της-, προσπάθησε «να ρίξει στα μαλακά» το φασιστικό μόρφωμα. 

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταδικάζει την παραπάνω προσπάθεια «ξεπλύματος» της Χρ. Αυγής και καλεί το δικαστήριο με την απόφασή του, στις 7.10.2020, να καταδικάσει με ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς περιστροφές την εγκληματική οργάνωση τη φασιστική Χρυσή Αυγή και να τιμωρήσει τη ναζιστική συμμορία για τα εγκλήματα που διέπραξαν (δολοφονικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, πογκρόμ, το φόνο του αντιφασίστα Π. Φύσα και σειρά άλλων εγκλημάτων).
Επισημαίνουμε ότι η απόφαση αυτή θα αποτελέσει μήνυμα με βαρύνουσα σημασία, όχι μόνον στη χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Ως ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλούμε όλους τους συναγωνιστές, φίλους και απογόνους, μαζί όλους τους αντιφασίστες να δώσουμε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο για να δώσουμε μαζί με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, αυτό ακριβώς το μήνυμα –απαίτηση για απόλυτη καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το δικαστήριο. 
Γιατί, όπως λέει ο ποιητής: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»!