Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»: Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες η νέα έκδοση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

 


Μια νέα έκδοση, με τον τίτλο «Η δίκη της Χρυσής Αυγής - Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης» θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Όπως σημειώνεται στην εισαγωγή του βιβλίου, από το Τμήμα Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ, η έκδοση αυτή έχει στόχο να προσφέρει στον αναγνώστη ένα συνοπτικό ενημερωτικό υλικό της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής, με τα βασικά επιχειρήματα της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, όπως αναπτύχθηκαν στο δικαστήριο μέσα από εκτενή αποσπάσματα των αγορεύσεων των συνηγόρων της, καθώς και ένα σύντομο χρονικό και ντοκουμέντα της δίκης.

Θα ακολουθήσει και συμπληρωματική ηλεκτρονική έκδοση που θα περιέχει το πλήρες περιεχόμενο των αγορεύσεων, οι οποίες λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης έκτασής τους δεν ήταν δυνατό να περιληφθούν αυτούσιες στην έντυπη έκδοση, καθώς και αναφορά και σχολιασμό στην απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αναμένεται την Τετάρτη.

Η Πολιτική Αγωγή των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ παραστάθηκε στη συγκεκριμένη δίκη και έδωσε σθεναρά τη μάχη για την ανάδειξη του εγκληματικού ναζιστικού χαρακτήρα της και την ποινική καταδίκη της.

Φώτισε γενικότερα το εγκληματικό φασιστικό - ναζιστικό φαινόμενο, ως θεωρία και πράξη, τη βαθιά αντιδραστική και ανορθολογική φύση του, την ιστορική πείρα της εμφάνισής του στην Ευρώπη και τη χώρα μας, με τις τραγικές συνέπειες που είχε για τους λαούς, τα πραγματικά ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπεί, την οργανική ένταξή του στους πολιτικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης, την αναπαραγωγή του από τη μήτρα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Στη βάση αυτή, αναδείχτηκαν με εμπεριστατωμένο και αναμφισβήτητο τρόπο, μέσα από το πλουσιότατο και αδιάσειστο αποδεικτικό υλικό, δύο αλληλένδετα συμπεράσματα: Το πρώτο είναι η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ως κίνητρο της εγκληματικής δράσης της. Το δεύτερο είναι ο ίδιος ο εγκληματικός χαρακτήρας της, που είναι αλληλένδετος με τη συγκρότηση και λειτουργία της ναζιστικής πολιτικής οργάνωσης.

Η «Σύγχρονη Εποχή» έχει φωτίσει μέσα κι από προηγούμενες εκδόσεις της (Ρατζάνι Πάλμε Ντατ, «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση», Ι. Β. Μάισκι, «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» κ.ά.) τη χρησιμότητα του φασισμού για τη διαιώνιση του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Έχει επίσης αποκαλύψει το μύθο ότι η αστική δημοκρατία υπήρξε ιστορικά ο πραγματικός αντίπαλος του φασισμού.

Η νέα έκδοση, που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη, συμβάλλει στο να κατανοήσει ο αναγνώστης γιατί η ουσιαστική, γνήσια πάλη κατά του φασισμού συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, τον σοσιαλισμό.