Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΟΓΕ: Καλεί στην κινητοποίηση της Τρίτης ενάντια στην επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ

 


Κάλεσμα στις γυναίκες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που οργανώνουν η ΕΕΔΥΕ, εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυταπασχολουμένων, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στα Προπύλαια «για να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που προωθεί η επίσκεψη του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα» απευθύνει η ΟΓΕ.

Στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Η επίσκεψη του Γραμματέα του ΝΑΤΟ τίποτα καλό δεν προμηνύει για μας και τις οικογένειές μας. Έχουμε γευτεί για τα καλά το μενού των “ισχυρών συμμάχων” και των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδίων που σπέρνουν τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη φτώχεια και τη δυστυχία στους λαούς της περιοχής μας και όλου του κόσμου. Και με την επίσκεψη αυτή επιδιώκουν να εγκλωβίσουν το λαό στο ψευδεπίγραφο δίλημμα «συνεκμετάλλευση και συμβιβασμός ή πολεμική εμπλοκή;». Ξέρουμε ότι οι όποιες συμφωνίες για μοιρασιές οδηγούν σε νέο γύρο ανταγωνισμών και πολέμων. Γιατί οι συμφωνίες δεν γίνονται από τους λαούς για το δικό τους αμοιβαίο όφελος, αλλά από τις πολυεθνικές εταιρίες και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα σε βάρος των λαών.

Παλεύουμε για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, την αποδέσμευση από αυτές τις συμμαχίες, για να κλείσουν όλες οι βάσεις, να γυρίσουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Παλεύουμε για να μην πνίγουν τις ζωές μας μια χούφτα παράσιτα, αλλά να αναπνεύσουμε επιτέλους χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες να πολεμήσουν ενάντια σ’ αυτούς που σπέρνουν τον πόλεμο. Μόνο μέσα από αυτό το δρόμο μπορούν να έχουν ελπίδα για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

Έξω οι Νατοϊκοί φονιάδες ιμπεριαλιστές και βάσεις τους από την Ελλάδα».