Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ: Τα χειροκροτήματα μετατράπηκαν σε αυταρχισμό - Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!

 


«Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!» τονίζει σε σχόλιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ σε προκαταρκτική εξέταση με βάση το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. 

Αναφέρει:

«Τα υποκριτικά κυβερνητικά χειροκροτήματα στο πρώτο κύμα πανδημίας, γρήγορα μετατράπηκαν σε αυταρχισμό, κι εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας εξελίσσονται σε ανοιχτή καταστολή απέναντι στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, νοιάζεται μόνο να εντείνει τον αυταρχισμό. Τελευταίο κρούσμα, η κλήση της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου, από την αστυνομία για "να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις στα πλαίσια διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης", με βάση τον απαράδεκτο νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων. Η εξέταση αφορά την απεργιακή διαδήλωση της 24ης Σεπτέμβρη 2020, που είχε εξαγγείλει με δελτίο τύπου η ΟΕΝΓΕ και άλλα σωματεία εργαζομένων από τα δημόσια νοσοκομεία και τον κλάδο της υγείας με διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!»