Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»: Όλοι στη μάχη για την πλατιά διακίνηση του δεύτερου κειμένου Θέσεων της ΚΕ

 


Η μεγάλη πανεξόρμηση με το 1ο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο ήταν μόνο η αρχή. Σειρά παίρνει η δεύτερη εξόρμηση, με το κείμενο που κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» με τίτλο: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα. Το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα».

Ήδη οι Οργανώσεις, μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος με σχέδιο και αποφασιστικότητα ρίχνονται όλοι στη μάχη της ακόμα πιο πλατιάς διακίνησης του 2ου κείμενου των Θέσεων της ΚΕ.

Τα περισσότερα από 65.000 φύλλα που διακινήθηκαν σε όλη τη χώρα, το μεγάλο ενδιαφέρον από εργατόκοσμο για το σημαντικό αυτό ντοκουμέντο, η θέληση που έδειξαν οπαδοί και φίλοι του Κόμματος για να συμβάλουν στη διακίνηση, αποτελεί παρακαταθήκη και γι' αυτήν την εξόρμηση.

Το νέο μεγάλο άνοιγμα σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους και νέους ανθρώπους με τον «Ριζοσπάστη» υλοποιείται με χαρτί και μολύβι, παίρνοντας υπόψη τις αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν λόγω της πανδημίας. Όμως, όπως φάνηκε και από το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ μπορούν να τα καταφέρουν και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, παίρνοντας ταυτόχρονα με την εξόρμηση μέτρα προστασίας.

Με τις άμιλλες ανάμεσα σε Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να συνεχίζονται, τον πήχη να μπαίνει ακόμα ψηλότερα για αρκετές Οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ «αλωνίζουν» πάλι χώρους δουλειάς και συνοικίες, να φτάσουν με τον «Ριζοσπάστη» σε όσο γίνεται περισσότερους.

Το ίδιο το θέμα με το οποίο καταπιάνεται το δεύτερο κείμενο μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις, ενώ η εξόρμηση θα μας δώσει τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε με εργαζόμενους και σχετικά με το πρώτο κείμενο που ήδη έχει ξεκινήσει η μελέτη του.

Είναι σίγουρο ότι το περιεχόμενο των Θέσεων μπορεί να δώσει απάντηση στον προβληματισμό που αναπτύσσεται στους εργαζόμενους γύρω από τις εξελίξεις. Γι' αυτό και η εξόρμηση δεν είναι απλά μια προσπάθεια να διακινηθούν δεκάδες χιλιάδες φύλλα. Είναι ταυτόχρονα και κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ, κάλεσμα σε εργαζόμενους που εκτιμούν τη δράση του Κόμματος να σκύψουν καλύτερα στις επεξεργασίες του Κόμματος, να δουν από κοντά τη στρατηγική του, να μάθουν από εμάς τους ίδιους για τους στόχους, τις θέσεις μας, για το πώς ερμηνεύουμε τις δυσκολίες της πάλης. Να μας πουν τη γνώμη τους για το πώς θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι, με κριτήριο πώς θα οργανωθεί πιο αποτελεσματικά η αντεπίθεση, πώς θα προωθηθεί πιο αποφασιστικά η ανασύνταξη του κινήματος, η Κοινωνική Συμμαχία.

Με την προμήθεια και τη μελέτη των κειμένων μπορεί να αφομοιωθούν ακόμα καλύτερα οι πραγματικές αιτίες της οικονομικής κρίσης, να αναδειχθούν οι διεργασίες που συντελούνται στο αστικό πολιτικό σύστημα, να φωτιστούν ολόπλευρα οι σύνθετες εξελίξεις στο πεδίο των διεθνών ανταγωνισμών, στους οποίους εντάσσονται και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επίσης, να συζητηθούν τα συμπεράσματα από την εξέλιξη της πανδημίας και την αντιλαϊκή της διαχείριση από τις κυβερνήσεις, τις αιτίες που τα συστήματα Υγείας σε όλο τον κόσμο καταρρέουν ως αποτέλεσμα της επιχειρηματικής λειτουργίας τους.

Με βασικό όπλο το περιεχόμενο των κειμένων των Θέσεων να φτάσει πλατιά το κάλεσμα δράσης του ΚΚΕ, η διέξοδος που βρίσκεται στην πάλη για την προοπτική της εργατικής εξουσίας, της κοινωνικοποιημένης οικονομίας, της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής οργάνωσης της κοινωνίας, του δρόμου δηλαδή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Θυμίζουμε ότι με τον «Ριζοσπάστη» του επόμενου Σαββατοκύριακου (13 - 14 Φλεβάρη) θα κυκλοφορήσει το τρίτο και τελευταίο μέρος των Θέσεων, με τίτλο: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα, η πορεία του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, η προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας και η παρέμβαση του ΚΚΕ».

«ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ. ΝΟΥΣ - ΚΑΡΔΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ - ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»: Με το σύνθημα αυτό του 21ου Συνεδρίου να ταξιδεύει σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στη νέα μάχη της πανεξόρμησης!