Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Εγκρίθηκε το ψήφισμα αλληλεγγύης στην Κούβα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

 Το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τετάρτη 28/7/2021) στο Δήμο Αγίου Δημητρίου για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Κούβας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Το ψήφισμα αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Κούβας καταδικάζοντας την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα.

Οι δυνάμεις αυτές αξιοποιούν δυσκολίες που προκαλεί ο ίδιος ο 60χρονος ασφυκτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ και προσπαθούν να μεθοδεύσουν αντιδραστικές εξελίξεις έως και ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα. Ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο και σε συνθήκες παγκόσμιας υγειονομικής πανδημίας, η Κούβα εμποδίζεται μέσω νέων και πρόσθετων μέτρων και κυρώσεων για την αγορά και την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης του εμπάργκο με νέα πρόσθετα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση Τράμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν.

Αυτές οι εγκληματικές και απάνθρωπες πολιτικές βοηθιούνται από τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους πράκτορές τους εντός της Κούβας και στη Φλόριντα οι οποίοι ζήτησαν ακόμη και μια ανοικτή παρέμβαση με το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου. Καταγγέλλουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που συνυπογράφει την κατάπτυστη και προκλητική κοινή δήλωση Υπουργών Εξωτερικών κατά της Κούβας από 21 χώρες, αναμασώντας τα κάλπικα επιχειρήματα περί δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τάχα παραβιάζονται από την κουβανική κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, σπεύδοντας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υιοθετώντας τα ψέματα και τις συκοφαντίες σε βάρος της Κούβας. Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, γιατί στηρίζει την προβοκάτσια και την ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της Κούβας. Καταγγέλλουμε το "ψεύτικο ενδιαφέρον" όλων εκείνων των δυνάμεων που από τη μια δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην Κούβα, μέσω του πολιτικού και οικονομικού αποκλεισμού της, και από την άλλη, με περισσή υποκρισία, μιλούν για τον "φτωχό" λαό της που πρέπει να διδάσκεται "δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα".

Η Κούβα ιδιαίτερα έχει δώσει πολλά μαθήματα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας από τον θρίαμβο της Επανάστασης το 1959, αλλά και την τελευταία περίοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Το Νησί της Επανάστασης έγινε πρωταθλητής για άλλη μια φορά με την ανιδιοτελή διεθνιστική βοήθειά του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ αναπτύσσει πολύ γρήγορα, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τα δικά του εμβόλια με τη δέσμευση να βοηθήσει φτωχούς και καταπιεσμένους ανθρώπους όλου του κόσμου.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια δημιουργίας "κοινωνικής δυσαρέσκειας" με στόχο να την κατευθύνουν ενάντια στην κυρίαρχη κυβέρνηση της Κούβας.

Τα επιτεύγματα της Σοσιαλιστικής Κούβας αποτελούν παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου.

Ζητούμε την άμεση άρση του αποκλεισμού και όλων των κυρώσεων κατά της Κούβας!

Τέλος στις ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες!

Κάτω τα χέρια από την Κούβα!».