Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

ΑΕΚ: Σφοδρές αντιδράσεις από τους φιλάθλους της ομάδας για την πρόσληψη του Β. Τσιάρτα

 


Οξύτατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον κόσμο της ΑΕΚ η είδηση πως ο Βασίλης Τσιάρτας  θα αναλάβει τη θέση του προπονητή στην ομάδα Β' της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, η οποία θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, γνωστός πλέον για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές απόψεις που έχει εκφράσει μέσω εμετικών τοποθετήσεων τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζεται ως ανεπιθύμητος στην ομάδα της ΑΕΚ. Και καθόλου άδικα..

Ο συγκεκριμένος δεχόταν συγχαρητήρια από τους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής για τις δηλώσεις του γύρω από τη σημαία. Τη μέρα της δίκης των εγκληματιών-δολοφόνων ανέφερε πως «η σημερινή μέρα εύκολα χαρακτηρίζεται και ημέρα της υποκρισίας». Για τους πρόσφυγες ανέφερε πως «βία είναι να αλωνίζουν οι λάθρο-οτιδήποτε και σεις να τους λέτε πρόσφυγες όλους. Υπάρχουν λάθρο-οτιδήποτε και υπάρχουν και πρόσφυγες, μην μπερδεύεστε».

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για δηλώσεις του που παρατίθενται παρακάτω, η θέση του όχι μόνο δε βρίσκεται μέσα στην ΑΕΚ αλλά στον πάτο της ιστορίας, μαζί με τις δηλητηριώδεις και αντιδραστικές απόψεις του.

Οργανωμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων της ΑΕΚ μέσω των ανακοινώσεων τους αλλά και οι εκατοντάδες αντιδράσεις ανοργάνωτων φιλάθλων σε διαδικτυακά forum της ομάδας και στα social media, έχουν προκαλέσει από το μεσημέρι ήδη ένα οξύτατο κύμα οργής.

Η ORIGINAL 21, o μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ σε ανακοίνωση της αναφέρει: «...το θέμα παύει να είναι αγωνιστικό, ακόμα και αν ο συγκεκριμένος δεν είναι καν προπονητής, αφού δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του σε τέτοιο πόστο. Το θέμα είναι καθαρά ηθικό και αφορά το γεγονός ότι οι αντιλήψεις του Τσιάρτα δεν συνάδουν με τις αρχές, τις αξίες και τη φύση του συλλόγου μας. Η μάνα όλων των προσφύγων, η αγκαλιά των φτωχών, η πηγή του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, η ΑΕΚ δεν νοείται να έχει στο πάγκο της ένα πρόσωπο που βάσει γεγονότων αποτελεί ρατσιστική μορφή, αφού οι δηλώσεις και οι πράξεις του κατά καιρούς φανερώνουν έναν άνθρωπο μισαλλόδοξο και κακοήθη.

Η θέση του "δάσκαλου", γιατί τέτοιος πρέπει να είναι ο προπονητής για παιδιά κάτω των 21 ετών, δεν μπορεί να υποστηριχτεί από εκείνον που πρόσβαλε δημόσια το σύμβολο του Ελληνικού αθλητισμού Γιάννη Αντεντοκούμπο, ένα παιδί που ξεκίνησε από το μηδέν και με την αξία του δοξάζει τη χώρα μας στα πέρατα της Γης, από εκείνον που κατέκρινε τον 11χρονο που σήκωσε την σημαία στη παρέλαση επειδή ήταν αλλοδαπός, από εκείνον που η ίδια η ΑΕΚ του είχε αφαιρέσει το διαρκείας πριν κάποια χρόνια και φυσικά από εκείνον που όταν η ΑΕΚ έδινε τη μάχη της ώστε να μην διαλυθεί, την πολέμησε ως τέλους και δεν δεχόταν καν το διακανονισμό που του προσφέραμε, απαιτώντας την άμεση εξόφλησή του, βάζοντας την ομάδα σε κίνδυνο και τον εγωιστικό και κτηνώδη εαυτό του πάνω από όλα! Ο νάρκισσος!

Τέτοιες κινήσεις το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αλλοτριώσουν το DNA της ομάδας μας και να στιγματίσουν με λεκέ την ιστορία μας που με τόσο κόπο ο λαός της -ως θεματοφύλακας- κρατάει ψηλά σαν τα ύψιστα ιδανικά και πιστεύω Της.

Δηλώνουμε με εκκωφαντικό τρόπο και τόνο την αντίθεσή μας στην πρόσληψη αυτού του σκουπιδιού στην ΑΕΚ και το λέμε από τώρα με κάθε τρόπο ότι δεν είναι αποδεκτός αναμεσά μας. Γιατί ο τοίχος λέει: "ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη'', γιατί ο Κοντούλης πέθανε για αυτά τα ιδανικά, γιατί το πούλμαν στο Βελιγράδι μπούκαρε για την ειρήνη, γιατί ο Τζούντα Γκαρσία και ο κάθε ποδοσφαιριστής μας όσο "διαφορετικός" κι αν είναι, δεν αποτελεί λαθροεισβολέα, όπως ο Τσάρτας πιστεύει, αλλά ίσο μέλος μας και όχι άτομο που θα του ζητούν πιστοποιητικό για να μπει στα Σπάτα, γιατί στην τελική και χωρίς διαπραγματεύσεις είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ.

Αυτά και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα γίνει το αυτονόητο...».

Στην ίδια ρότα βρίσκεται και ο «Σύνδεσμος φίλων ΑΕΚ Σπύρος Κοντούλης», ο οποίος αναφέρει: «Για εμάς εδώ ο κατήφορος της διοίκησης Μελισσανίδη ούτε ξεκινάει από εδώ, ούτε και δυστυχώς θα τελειώσει εδώ. Ο διασυρμός της ΑΕΚ από ότι φαίνεται δεν είναι μόνο αγωνιστικός. Είναι πολιτικός και κοινωνικός. Και αυτό μας εξαγριώνει ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι μόνο τα αλυτρωτικά παραληρήματα, η αδιαφορία για το τί είναι και τί πρεσβεύει η ΑΕΚ Τώρα και επισήμως ένας από τους πλέον προβεβλημένους ομοφοβικούς, ρατσιστές, φίλους και διακινητές των πιο ακραίων φασιστικών ιδεών, ο πασίγνωστος Βασίλης Τσιάρτας επιλέχθηκε από το Μελισανίδη να κάτσει στον πάγκο της ΑΕΚ.

Για εμάς εδώ η ΑΕΚ είναι μάνα κάθε πρόσφυγα, χωρίς ταυτότητα και εθνική καταγωγή. Αγκαλιάζει ανεξάρτητα από φυλή, φύλο και θρήσκευμα όποιον αντιλαμβάνεται το παγκόσμιο μήνυμα που περικλείει η ιστορία της. Πατάει γερά στους αγώνες αυτού εδώ του λαού να τινάξει από πάνω του την όποια οικονομική και πολιτική σκλαβιά που επίμονα ντόπιοι και ξένοι με γεμάτες τσέπες παλεύουν να του επιβάλλουν.

Η ΑΕΚ είναι το αντάρτικο στο σημερινό ολοκληρωτισμό του No Politica, που τώρα θέλει να επιβάλλει τον Τσιάρτα. Έξω αυτός και αυτοί που θέλουν να τον επιβάλλουν, τουρίστες της ιστορίας της ΑΕΚ, δυσφημιστές των αξιών της. Η πρόσληψη του Τσιάρτα δε θα περάσει. Με προσπάθειες μέσα και έξω από το γήπεδο, ενωτικά με όλους τους Ενωσίτες που καταλαβαίνουν τί σημαίνουν τα τρία μαγικά γράμματα, ο Τσιάρτας δε θα κάτσει στον πάγκο της προσφυγογέννητης ΑΕΚ».

Την ίδια στιγμή στα social media δημιουργούνται ομάδες που αναφέρουν τον Βασίλη Τσίαρτα ως ανεπιθύμητο στην ΑΕΚ (Ο Τσιάρτας στην ΑΕΚ; Ούτε να το σκέφτεστε).

Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις πιο προκλητικές και πρόσφατες τοποθετήσεις του Βασίλη Τσιάρτα, οι οποίες και δικαιολογούν τις υγιείς αντιδράσεις των φιλάθλων της ΑΕΚ.

« Για άλλη μια φορά έρχεται αυτή η απαράδεκτη επιτροπή Greece 2021, να προσπαθήσει να αλλοιώσει τον εορτασμό των 200 χρόνων. Σέβομαι και εκτιμώ την προσπάθεια που καταβάλει ο Αντετοκούνμπο στο NBA και μπράβο του.

Όμως στη φώτο που βλέπετε θα έπρεπε να ήταν κάποιο απ' τα παιδιά του 87 στο μπάσκετ, του 04 στο ποδόσφαιρο, του 05 πάλι στο μπάσκετ ή κάποιος/α Ολυμπιονίκης. Όσο και να θέλει αυτή η Επιτροπή και η τραγική Γιάννα, δεν πρόκειται να αλλάξουν οι χρυσές στιγμές του Ελληνικού αθλητισμού. Αποδεικνύεται μεγάλο λάθος της κυβέρνησης να της αναθέσει την ευθύνη αυτή. Προσωπικά αηδιάζω και μόνο που τη βλέπω. Κάποιος να της πει της κυρά Γιάννας ότι ιστορία έχει γράψει και δεν ξαναγράφετε».

Για την περσινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα είχε γράψει: «Για τους Σταλινιστές-Κομμουνιστές του κ@@@υ τα έχουμε πει. Εδώ βλέπετε εν μέσω πανδημίας ένα ακόμη κρεσέντο υποκρισίας. Φυσικά στα α@@@@@α τους τα μέτρα απαγόρευσης… Και αντί όλα τα ΜΜΕ να τους περνάνε πριονοκορδέλα, το παρουσιάζουν ως ένα φυσιολογικό συμβάν. Η υποκρισία όμως βασιλεύει».

«Μέχρι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και να μπούμε πάλι με ασφάλεια σε κανονικούς ρυθμούς μπορείτε εσείς οι Κομμουνιστές, Ζαίοι και παπαγαλάκια να το βουλώσετε και να πάτε να γ…ωπλυθείτε επιτέλους; Και ενοχλείτε και δεν προσφέρετε τίποτα απολύτως. Νισάφι πια. Κρατήστε και τα ρέστα απ’ το δεύτερο…».

«Προσωπικά θα προτιμούσα οι κομμουνιστές, αντί να δώσουν το 50% του μισθού τους, να το βουλώνανε και να μην εμφανίζονται πουθενά. Ας ασχοληθούν με την καθαριότητά τους. ΥΓ. Εκεί στο ΚΚΕ, γιατί δεν μετατρέπετε το ΚΟΜΜΑ σε ιστοσελίδα; Έτσι κι αλλιώς δε συμμετέχετε πουθενά. Μόνο γκρίνια και αντίδραση είστε»...