Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ: Καταγγέλλει την απαράδεκτη κίνηση της δημοτικής αρχής να τοποθετήσει κάμερες στα προαύλια των σχολείων

Την αυθαίρετη και απαράδεκτη κίνηση της δημοτικής αρχής του Αλίμου να τοποθετήσει κάμερες στα προαύλια των σχολείων καταγγέλλει η Ομάδα Γυναικών Αλίμου - μέλος της ΟΓΕ.
Εν μέσω καραντίνας και ενώ τα σχολεία ήταν κλειστά, τοποθέτησε κάμερες στα γυμνάσια και στα λύκεια με απόφαση της δημοτικής αρχής, χωρίς καν να συζητήσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και χωρίς να ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας.
Η Ομάδα Γυναικών Αλίμου έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου την Τετάρτη 27/5/2020. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του δήμου να μην της επιτρέψουν να θέσει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, τελικά μετά από τη δυναμική παρουσία των μελών της, κατάφερε να καταθέσει και να διαβαστούν η ανακοίνωση και τα ερωτήματα που έθεσε στη δημοτική αρχή.
Η διοίκηση του δήμου κατέβαλε οργανωμένη προσπάθεια ώστε τα δίκαια αιτήματα της Ομάδας Γυναικών να μην ακουστούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις επίμονες προσπάθειες των γυναικών, δεν τους επέτρεψαν να πάρουν το λόγο οι ίδιες και το ψήφισμα που κατέθεσαν διαβάστηκε από το προεδρείο.
Η Ομάδα Γυναικών Αλίμου θα συνεχίσει τη δράση της δίπλα στους δασκάλους και τους καθηγητές, μαζί με τους μαθητές και τους γονείς, μέχρι να παρθεί πίσω αυτό το αντιεκπαιδευτικό και αντιδημοκρατικό μέτρο, που έρχεται σαν προπομπός στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ηλεκτρονική αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές τάξεις.