Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΚΟΒ Αλίμου του ΚΚΕ: Αποχαιρετά το σύντροφο Κώστα Ξένο

Η  Τομεακή Επιτροπή Νότιου Τομέα της Κ.O. Αττικής του ΚΚΕ, η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ και η ΟΒ της ΚΝΕ στον Άλιμο με μεγάλη λύπη αποχαιρετούν το σύντροφο Κώστα Ξένο που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου 16 Μαΐου 2020.
Ο σύντροφος Κώστας γεννήθηκε στις 22 Σεπτέμβρη του 1927. Ήταν μέλος της ΕΠΟΝ από το 1943. Συμμετείχε στις μάχες το Δεκέμβρη του 1944 στην Αθήνα. Αγωνίστηκε στον εμφύλιο με την ιδιότητα του συνδέσμου.
Το 1947-48 εξορίστηκε στο κολαστήριο της Μακρονήσου και για 8 χρόνια ακόμα πέρασε τη ζωή του σε φυλακές και τόπους εξορίας στην Αίγινα, στη Γιούρα, στα Βούρλα και στις φυλακές της οδού Κάστορος στον Πειραιά.
Εργάστηκε ως τσαγκάρης και υπήρξε μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων στον Πειραιά, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δραστήριο μέλος του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του.
Παρά την βεβαρημένη υγεία του είχε διαρκώς έγνοια για τη ζωή της Οργάνωσης, περίσσιο ενδιαφέρον για την ΚΝΕ, ενώ μέχρι και λίγες μέρες πριν «φύγει» απ’ τη ζωή μελετούσε καθημερινά το Ριζοσπάστη.
Στην κηδεία του συν. Κώστα Ξένου, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/05 στο νεκροταφείο του Βύρωνα, παρευρέθηκαν μέλη της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αλίμου και Πειραιά και της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου.