Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Αθήνα


«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή». Με αυτό το σύνθημα το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεκινά το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν την Πέμπτη 17, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Και τις τρεις μέρες των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Αθήνα θα λειτουργήσει έκθεση αφιερωμένη στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν. Στο χώρο θα λειτουργούν επίσης Μαθητικό Στέκι, το «κόκκινο Αερόστατο» για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, Παιδότοπος για τα πιο μικρά παιδιά, Χώρος για τους Φοιτητές και Σπουδαστές, Χώρος για τους Νέους Εργαζόμενους και Ανέργους, Χώρος Κατά των Ναρκωτικών, Στέκι Πολιτισμού, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και πολλά ακόμα, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι δραστηριότητες των οποίων θα δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα.
Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» φέτος, για την προστασία της υγείας των επισκεπτών, θα προσαρμοστεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλες του τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων, τόσο κατά τις εκδηλώσεις όσο και κατά τις συναυλίες. Με ευθύνη των διοργανωτών θα εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (σταθμοί αντισηπτικών, επαρκείς τουαλέτες, νιπτήρες κ.λπ.), με τον απαραίτητο τακτικό καθαρισμό κατά τη διάρκεια όλων των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο αυτό, η Φοιτητική Σκηνή θα μεταφερθεί μια βδομάδα πριν, στις 11 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε επόμενο φύλλο.
Το πρόγραμμα που θα έχουν οι μεγάλες σκηνές του Φεστιβάλ (Κεντρική, Λαϊκή, Μαθητική Σκηνή).

Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη

  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Τραγουδούν: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Κώστας Καλδάρας.
Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
Αφιέρωμα στους ποιητές του αγώνα, με τον Λουκά Θάνο.
Αφιέρωμα στον Ζαμπέτα. Ενορχήστρωση: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Τραγουδούν: Δημήτρης Κανέλλος, Πέννυ Μπαλτατζή.
Συναυλία με την Γλυκερία.
  • ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.
Συναυλία με το συγκρότημα του ΚΕΘΕΑ - «Στροφή».
Συναυλία με τους Sober on Tuxedos.
Rock 'n roll party με τον George Zervos.

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη

  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τραγουδούν: Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Φαραντούρη. Μαζί τους οι Ασπασία Στρατηγού και Κώστας Τριανταφυλλίδης.
Συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.
  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
Συναυλία με τη «Ρωμιοσύνη».
«Τα κόκκινα μονοπάτια του ρεμπέτικου». Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κίρκη Κάραλη.
Συναυλία με τις Smyrna και την Ερωφίλη.
  • ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.
Stand up comedy με τους Σπήλιο Φλώρο και Αλέξανδρο Μαλλιάτση.
Stand up με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.
Συναυλία με τους Onirama.

Σάββατο 19 Σεπτέμβρη

  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Χαιρετισμός από τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.
Ομιλία από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο. Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης.
Συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου.
  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό.
Συναυλία με την Βιολέτα Ίκαρη.
Ικαριώτικη βραδιά με τον Νίκο Φάκαρο.
  • ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.
Hip hop live με τους «Κοινοί Θνητοί», Rebellion Connexion, Urban Pulse, Pavlov, Dason, Το Σφάλμα, Drugitiz, Raibo, Φρανκ, Ζωγράφο, Getto Rock.
Συναυλία με τον Εισβολέα.