Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ: Να παρθεί πίσω η απόφαση μετακίνησης των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς για να εργαστούν και τον Αύγουστο

Να πάρει πίσω την απόφασή της ένταξη των εργαζομένων των παιδικών στις κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να εργαστούν και τον Αύγουστο, περίοδο που οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν, καλεί τη διοίκηση του δήμου Αλίμου το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Για ακόμα μια φορά ο Δήμος Αλίμου, αναφέρει το Συνδικάτο, «πρωτοπορεί στην άλωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αλίμου προχώρησε στην έκδοση απόφασης και εντάσσει τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών στις κοινωνικές υπηρεσίες τον Αύγουστο, δηλαδή την περίοδο που οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν. Και για να δικαιολογήσει την απόφαση του, χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις αντεργατικές ΠΝΠ που εκδόθηκαν κατά τη περίοδο του κορονοϊού ακόμα κι αν δεν έχουν ισχύ για τη μεταφορά προσωπικού πλέον».

Ο δήμαρχος, συνεχίζει το Συνδικάτο, «δεν γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δουλεύουν από την 1η του Σεπτέμβρη μέχρι τις 31 του Ιούλη χωρίς να πάρουν άδεια;

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο δήμο έρχονται αντιμέτωποι με αντεργατικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή του Δήμου Αλίμου, αναφέρει το Συνδικάτο και σημειώνει ότι, «η κυβέρνηση και ο υπουργός εσωτερικών έχουν ευθύνη για τη συγκεκριμένη απόφαση, άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν τώρα στην ακύρωση της, όπως και να καταργήσουν όλες τις αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα».

Καλούμε τους συναδέλφους, καταλήγει, «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να συνταχθούν με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και να απαιτήσουν:

Να πάρει πίσω η διοίκηση του δήμου την απόφαση της.

Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι».