Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Εκδήλωση της ΤΟ Νοτίων Συνοικιών της ΚΝΕ: «54 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου. Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία»


Η Τομεακή Οργάνωση Νοτίων Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση με θέμα «54 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου. Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία», το Σάββατο 17 Απρίλη στις  18.00, στον  Αγ. Δημήτριο (πλ. Αλέκου Παναγούλη), με ομιλητή τον  Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παίρνει αυτήν την πρωτοβουλία να οργανώσει εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο, με σκοπό να συναντηθεί και να συζητήσει με εκατοντάδες νέους τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους, γύρω από το πώς θα δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων της νεολαίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ: «Καλεί κάθε νέα και νέο που ασφυκτιά μέσα στη σημερινή τραγική κατάσταση, να μπει στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην Υγεία, τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, στους χώρους δουλειάς, στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές, στα Πανεπιστήμια και τις σχολές Κατάρτισης, στα σχολεία.(...)

Αντιμετωπίζουμε συνεχώς εμπόδια, το φόβο και την ανασφάλεια για το μέλλον, νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, την ένταση του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής, τον κίνδυνο πολεμικών συγκρούσεων που δυναμώνει, όλα στο φόντο μιας ακόμα μεγαλύτερης από την προηγούμενη καπιταλιστικής κρίσης που εξελίσσεται, στο φόντο της εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ποια είναι η ουσία του καταιγισμού των εξελίξεων που συμβαίνουν; Που αρχίζει και που τελειώνει η "ατομική ευθύνη"; Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε; Αυτά που ζούμε είναι μια παραφωνία ή μήπως η "κανονικότητα" του συστήματος; Μήπως υπάρχει άλλος δρόμος, άλλη  λύση;  Σε αυτά και άλλα πιεστικά ερωτήματα υπάρχουν απαντήσεις! Απαντήσεις που θέλουμε να μοιραστούμε και να διαδώσουμε μέσα από τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ, μέσα από το αυτές τις πρωτοβουλίες «φιλοδοξούμε να διαδώσουμε την επαναστατική μας θεωρία, τις "καινούριες" ιδέες που έχουμε ανάγκη ενάντια στο "παλιό" που σήμερα φαντάζει "κανονικό". Όσα σήμερα συμβαίνουν, επιβεβαιώνουν με έμφαση την ορθότητα και επικαιρότητα των κομμουνιστικών ιδεών, της επιστημονικής θεωρίας του Μαρξισμού - Λενινισμού, τα διδάγματα της Ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς. Μέσα στον αγώνα ενάντια σε κάθε αδικία, μελετάμε και σκεφτόμαστε πώς θα γίνει πιο μαζικός, πιο αποτελεσματικός.

"Ρεαλισμός" δεν είναι να αποδεχτούμε τη βαρβαρότητα, να σκύψουμε το κεφάλι, να συμβιβαστούμε με τα λίγα. "Ρεαλισμός" είναι μελετώντας την πραγματικότητα να παλεύεις να την αλλάξεις. Από τη μία, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και επιστήμης, το έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, ο τεράστιος πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι και από την άλλη οι τεράστιες ανισότητες, η εκμετάλλευση και αδικία, η σήψη που διαχέεται παντού, είναι τα στέρεα υλικά που δικαιολογούν τα όνειρα μας, την επικαιρότητα της σοσιαλιστικής προοπτικής».