Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

 


Οι σύλλογοι και ομάδες γυναικών νοτίων συνοικιών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλούν τις γυναίκες και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να συμμετέχουμε αγωνιστικά στην κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του Ασκληπιείου Νοσοκομείου της Βούλας την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 7 μ.μ μπροστά στο χώρο του νοσοκομείου, ενάντια στην πολλαπλή υποβάθμιση του και την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας να αναστείλει την καθημερινή ορθοπεδική εφημερία, ενώ τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από το ΚΑΤ!

   Το μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείο στο Νοτιοανατολικό Τομέα, το 2ο Ορθοπεδικό μαζί με το ΚΑΤ, που εξυπηρετεί 900.000 κατοίκους είχε ήδη υποβαθμιστεί από τις εκάστοτε πολιτικές που εφάρμοζαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.

 Στον ένα χρόνο της πανδημίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δίνει καθημερινά τη μάχη δουλεύοντας με υπερεργασία χωρίς ρεπό, με εξοντωτικούς ρυθμούς, για να μη χάσει κανένας ασθενής με covid τη ζωή του, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθαρίστριες, τεχνολογικό εξοπλισμό, σε υποδομές και μέτρα προστασίας. Στο νοσοκομείο λειτουργεί το ρευματολογικό, μια μονάδα ΜΕΘ και ανοιγοκλείνουν 100 κλίνες covid, ενώ το καρδιολογικό θα μεταφερθεί. Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, έχει δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο εντός του νοσοκομείου, χωρίς όμως να έχει υπάρξει φροντίδα να βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο.

   Αντί το κράτος να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να στελεχώσει νέες ΜΕΘ να ενισχύσει την Π.Φ.Υ, χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας που για αυτούς είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό. 

Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε. Σπάμε τη σιωπή δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία και μέτρα προστασίας για την Υγεία του λαού.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

2. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων

3. Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων δομών Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια

4. Ενίσχυση των δομών Π.Φ.Υ. με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού).

5. Να επιταχθούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους.

6. Εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουμε αγωνιστικά στην συγκέντρωση – διαμαρτυρία του Σωματείου εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας 

την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 7 μ.μ. έξω από το Ασκληπιείο Βούλας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Οι σύλλογοι και ομάδες γυναικών νοτίων συνοικιών, μέλη της ΟΓΕ: ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ, ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.