Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Σχόλιο της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου για τη φιέστα που στήθηκε στον εμπορικό δρόμο της περιοχής: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...»

 


Φωτό αρχείου

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…» είναι το σχόλιο της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου «για τη φιέστα που στήθηκε την Τετάρτη 7 Απρίλη από τη δήμαρχο κ. Ανδρούτσου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τη ΓΣΕΒΕΕ στον εμπορικό δρόμο της περιοχής».

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς…, αναφέρει η Ένωση, «το υποκριτικό ενδιαφέρον για την κίνηση στα μαγαζιά; Την πρεμούρα τους για τη λειτουργία των e-shop; Το ότι η δήμαρχος ποντάρει στο "φιλότιμο" της τοπικής κοινωνίας για να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά μας; Τις συμβουλές για υπομονή και πως "θα τα καταφέρουμε"; Τις ερωτήσεις για το αν μας κάλυψε η επιστρεπτέα προκαταβολή;».

Κυρία δήμαρχε, τονίζει η Ένωση, «εσείς δεν απορρίψατε, εν μέσω πανδημίας, με γρήγορες διαδικασίες την πρόταση της Ένωσής μας για απαλλαγή των μικρών επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη;».

Κύριοι της ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνει, «εσείς δεν εξαφανίσατε το κάλεσμά σας για κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων πριν λίγες μέρες και παράλληλα δεν στηρίξατε καμία δράση διεκδίκησης γύρω από τα οξυμένα προβλήματά μας;».

Κύριοι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, υπογραμμίζει, «εσείς δεν είστε που προβλέπετε 200.000 λουκέτα σε μικρομάγαζα και την ίδια ώρα μας λέτε "υπομονή";».

Και επισημαίνει: «Τα λόγια περισσεύουν… Η οργή μας ξεχειλίζει».

Ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη των περιοριστικών μέτρων, προσθέτει η Ένωση, «η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Κάθε μέρα αγωνιούμε για το πώς θα ζήσει η οικογένειά μας αλλά και πώς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε την επιχείρησή μας. Την ίδια ώρα βλέπουμε το Δημόσιο σύστημα Υγείας ξεγυμνωμένο και αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Η δημοτική αρχή και οι κύριοι του Επιμελητηρίου και της ΓΣΕΒΕΕ κουβέντα δεν είπαν για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών που εδώ και ένα χρόνο ζητάμε».

Η κατάσταση που ζούμε, συνεχίζει η Ένωση, «έρχεται σε συνέχεια της οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών, των κατευθύνσεων που ακολουθήθηκαν την τελευταία 15ετία τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση και της αντιλαϊκής πολιτικής που κλιμακώνεται με εφαλτήριο τη νέα βάρβαρη κρίση».

Στη βόλτα σας, συμπληρώνει, «μας ζητήσατε να κάνουμε υπομονή… μας υποσχεθήκατε πως σύντομα θα φέρετε τον σωτήρα μας, τα e-shop και μας χτυπήσατε την πλάτη όταν τάχα έκπληκτοι ακούσατε πως τα μαγαζιά μας δεν έχουν κόσμο. Ούτε για παρηγορητές δεν είστε ικανοί».

Άραγε, αναφέρει, «δεν γνωρίζετε τα πραγματικά μας προβλήματα και τα αιτήματα που τόσο καιρό προβάλουμε;

Δεν λέτε λέξη πως από την επιστρεπτέα προκαταβολή αποκλείστηκαν οι πιο φτωχοί επαγγελματίες.

Δεν λέτε λέξη για το αίτημα μας για επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

Δεν λέτε λέξη για το αίτημα μας για επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019, για την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, για τη μείωση των έμμεσων φόρων, για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις».

Και καταλήγοντας, διαμηνύει: «Σας το δηλώνουμε ξεκάθαρα!

Είστε απέναντί μας και είμαστε απέναντί σας!

Εκπροσωπείτε τις μεγάλες επιχειρήσεις που ενισχύονται με πακτωλό χρημάτων από την κυβέρνηση και την ΕΕ και όχι τα μικρομάγαζα της πόλης μας που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους.

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, αυτές είναι οι πραγματικές μας ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες από μια μάσκα και ένα μπουκαλάκι αντισηπτικού. Έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικό για αυτές;

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα πως τη λύση στα προβλήματά μας θα δώσουν οι συλλογικοί αγώνες, η συλλογική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη».