Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Σύσκεψη της ΚΟ Αλίμου του ΚΚΕ με θέμα "Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά. Για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, για τις ανάγκες μας, για το δίκιο μας"

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αλίμου του ΚΚΕ με θέμα «Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά. Για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, για τις ανάγκες μας, για το δίκιο μας» την Κυριακή 25/4 στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη.

Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξελίξεις και στα ζητήματα της πανδημίας, δίνοντας έμφαση στην πολιτική που διαχρονικά αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά φροντίζει να καλύπτει τα μονοπωλιακά επιχειρηματικά συμφέροντα. Στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση, που έρχεται να καταρρίψει κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, να διαλύσει το 8ωρο, τον εργάσιμο χρόνο και τις ζωές των εργαζομένων.  Τόνισε την αναγκαιότητα ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων σωματείων, που ξεκινάει μέσα από τους χώρους δουλειάς. Αναφέρθηκε, επίσης, στις κρατικές επιχορηγήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο με αναφορά το παραλιακό μέτωπο.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους, στις οποίες απασχόλησε η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, τα μέτρα καταστολής εναντίον του και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Συγκεκριμένα, ότι μετά από 101 χρόνια παίρνουν πίσω το 8ωρο και ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να βγει μπροστά, να δώσει δυναμική απάντηση, να μην το επιτρέψει.

Όλοι απηύθυναν κάλεσμα μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στις 6 Μάη.