Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ: Κυκλοφορούν οι κάρτες οικονομικής ενίσχυσης

 


Τους μήνες Μάη και Ιούνη σε πάνω από 100 πόλεις, χωριά και γειτονιές της χώρας μας θα στηθούν οι πιο όμορφες μαθητικές γιορτές. Αυτές που είναι αφιερωμένες στις ανάγκες και τα όνειρα των μαθητών για «κάτι διαφορετικό»! Τα όνειρά τους δεν σταμάτησαν μέσα σε όλους αυτούς τους μήνες εγκλεισμού, δεν «κλείστηκαν» μέσα σε μια οθόνη. Αντίθετα, είναι πιο δυνατά από ποτέ και τώρα θα... δώσουν «τρόπο» στην οργή!

Όλες οι Οργανώσεις, οι Μαθητικές ΟΒ, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουν βάλει ήδη μπροστά τις μηχανές και με σχέδιο, πείσμα και αισιοδοξία, με τα καλέσματα και τα προγράμματα των Μαθητικών Φεστιβάλ στο χέρι, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία τους, για να φτάσει παντού το σύνθημα και το μήνυμά τους.

Όλοι μπορούν να βοηθήσουν ώστε να γίνουν γνωστά τα Μαθητικά Φεστιβάλ σε ακόμα περισσότερους στολίζοντας τα σχολεία και τις γειτονιές τους με τις αφίσες ή μοιράζοντας τις ανακοινώσεις ώστε από χέρι σε χέρι να φτάσουν σε χιλιάδες μαθητές. Άλλοι μπορούν να βάλουν τη δική τους πινελιά εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα των Μαθητικών Φεστιβάλ με το μεράκι τους για τραγούδι, χορό, καλλιτεχνική δημιουργία!

Χορηγός τους;

Το δίκιο τους, οι αγώνες τους, το μεράκι και η δίψα τους για συζήτηση, συλλογικότητα, δημιουργία, έκφραση, άθληση, διασκέδαση! Μαζί με αυτά και προκειμένου να είναι όμορφα, καλαίσθητα και αναβαθμισμένα, η ΚΝΕ διακινεί κάρτες οικονομικής ενίσχυσής τους.

Οι κάρτες έχουν βγει σε τρία σχέδια:

  • Η πρώτη είναι αφιερωμένη στους μαθητικούς αγώνες της χρονιάς, με σύνθημα «Τα όνειρα δεν κλείνονται μέσα στην καραντίνα - Παίρνουνε εκδίκηση κόντρα στη ρουτίνα».

  • Η δεύτερη είναι αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την επέτειο της Παρισινής Κομμούνας, με σκοπό να μάθουν για αυτή οι μαθητές!

  • Η τρίτη με τα λόγια του επαναστάτη Τσε Γκεβάρα «Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη», οδηγός για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, τον καπιταλισμό, που και με την πανδημία του Covid-19, αποδείχθηκε η σαπίλα του. Πως δεν έχει να προσφέρει τίποτα πια στον άνθρωπο, πρέπει να ανατραπεί!