Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Καταγγέλλει την προσαγωγή δύο οικοδόμων στο ΑΤ Ακροπόλεως - Να απελευθερωθούν άμεσα

 


«Την προσαγωγή δύο οικοδόμων στο Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ) Ακροπόλεως, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη κινητοποίηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας», καταγγέλλουν η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Η κυβέρνηση, σημειώνουν, «με τις προκλητικές δηλώσεις Χατζηδάκη, ότι θα απαγορεύει σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις να κηρύσσουν απεργία για να συμπαρασταθούν σε πρωτοβάθμια σωματεία που το δικαστήριο έβγαλε τη δική τους απεργία παράνομη και καταχρηστική, προχωράει ένα ακόμη βήμα το σχέδιο καταστολής απέναντι στους αγώνες. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μπορεί να υλοποιήσει όλα τα αντεργατικά μέτρα που τις έχει υπαγορεύσει ο ΣΕΒ και η μεγαλοεργοδοσία».

Είναι βαθιά γελασμένοι, υπογραμμίζουν, «αν νομίζουν ότι με την καταστολή, τις απαγορεύσεις και τις προσαγωγές θα σταματήσει τους αγώνες. Οι αγώνες θα συνεχιστούν ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο οργανωμένα».

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να απελευθερωθούν οι 2 συνάδελφοι οικοδόμοι. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα», καταλήγει η ανακοίνωση.