Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΟΒ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ: Ανακοίνωση για την επίσκεψη Κεραμέως σε σχολεία της περιοχής

 


Την υποκρισία της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας, που κάνει βόλτες στα σχολεία και τα παρουσιάζει όλα ρόδινα, ενώ έχει την πλήρη ευθύνη για την πορεία της πανδημίας και για την κατάσταση στα σχολεία, όπου το ένα τμήμα κλείνει μετά το άλλο, καταγγέλλει η ΟΒ Μαθητών Αλίμου της ΚΝΕ, με αφορμή την επίσκεψη της Ν. Κεραμέως σε σχολείο της περιοχής.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με έκπληξη είδαμε το πρωί την υπουργό Παιδείας να επισκέπτεται σχολεία των νοτίων προαστίων, ανάμεσά τους και σχολεία στον Άλιμο. Την ακούσαμε να μιλάει για τις πανελλαδικές εξετάσεις, το μέλλον των μαθητών, τα self-test και το πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τα μέτρα.

Αλήθεια κυρία Κεραμέως; Ήρθατε να μας πείτε ότι φέτος, εν μέσω πανδημίας, με τα σχολεία κλειστά για 6 μήνες, οι μαθητές θα δώσουν Πανελλαδικές και χιλιάδες θα μείνουν εκτός σχολών με τα κριτήρια που βάζετε; Ήρθατε να μας πείτε να κάνουμε self-test, λες και είμαστε νοσηλευτές και ξέρουμε από αυτά, αντί να προσλάβετε το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να γίνονται σωστά μαζικοί έλεγχοι; Ήρθατε να μας πείτε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, όταν μέσα στα τμήματα είμαστε τουλάχιστον 25 παιδιά, ο ένας πάνω στον άλλο; Μην ανησυχείτε για εμάς, έτσι κι αλλιώς αν κολλήσουμε είναι ατομική μας ευθύνη! Άλλωστε, εσείς δεν πήρατε κανένα μέτρο για να μας προστατεύσετε, ίσα ίσα κάνατε το ακριβώς αντίθετο! Σφυρίζατε αδιάφορα όταν απαιτούσαμε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και λέγατε ότι κινητοποιούμαστε επειδή θέλαμε να χάσουμε μάθημα. Τελικά όμως το μάθημά μας το χάσαμε για 6 μήνες, επειδή εσείς δεν πήρατε μέτρα!

Είναι υποκρισία την ώρα που η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την πορεία της πανδημίας, για την κατάσταση στα σχολεία με το ένα τμήμα να κλείνει μετά το άλλο, η Κεραμέως να κάνει βόλτες στα σχολεία μας και να τα παρουσιάζει όλα ρόδινα!

Απαιτούμε:

  • Έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, να πάρει πίσω η κυβέρνηση την ελάχιστη βάση εισαγωγής για τα πανεπιστήμια, αν όντως τους ενδιαφέρουν οι μαθητές.

  • Για τις πανελλαδικές εξετάσεις, να αρθούν οι περιορισμοί για τις επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που θα ασθενήσουν ή που θα μπουν σε καραντίνα. Να εξετάζονται μόνο στο μάθημα που δεν εξετάστηκαν λόγω ασθένειας και όχι σε όλα εξαρχής. Με άμεση νομοθετική παρέμβαση να δημιουργηθούν εξεταστικά κέντρα ανά νομό. Να προβλεφτεί το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας αν το επιθυμούν οι υποψήφιοι, με δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων.

  • Να πάρουν τώρα για όσο καιρό μένουν ανοιχτά τα σχολεία μας, όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, μαζικά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αποστάσεις στις τάξεις, καθαριότητα - απολύμανση, για να μη φοβόμαστε κάθε φορά που μπαίνουμε στην τάξη.

  • Να γίνει προσαρμογή της διδακτέας ύλης έτσι ώστε να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά, να γίνουν προσλήψεις καθηγητών για ενισχυτική διδασκαλία.

  • Να παρθούν πίσω όλες οι άδικες απουσίες που μπήκαν στην τηλεκπαίδευση σε μαθητές που εσείς δεν τους εξασφαλίσατε τους όρους για να συμμετέχουν σε αυτή!

Αν κάτι μάθαμε καλά αυτήν τη χρονιά είναι ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι αυτός του αγώνα. Έτσι καταφέραμε να μην δoθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις, να μην εφαρμοστεί η "τράπεζα θεμάτων", να σταματήσουν νωρίτερα τα μαθήματα για τη Γ’ Λυκείου, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης της κορονοϊού σε μαθητές που δίνουν πανελλαδικές.

Και κάτι ακόμα. Είναι προκλητικό να μιλάει η κυρία υπουργός για το μέλλον μας, όταν σε λίγο καιρό θα ψηφίσει και με τα δυο της χέρια τον νόμο που καταργεί το 8ωρο. Ας μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, μας θέλουν σύγχρονους δούλους και αυτό δεν θα περάσει! Δεν θα το αφήσουμε εμείς να περάσει!»