Κυριακή 9 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ: Οι σημερινοί μας αγώνες έχουν σημασία για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας



 Σε ανακοίνωσή της για τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών η ΟΓΕ επισημαίνει:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας τιμά και φέτος την 9η του Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, διατηρώντας άσβεστη τη μνήμη των αγωνιστών, γυναικών και ανδρών, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, αλλά και στα μετόπισθεν, παλεύοντας ενάντια στην ξένη κατοχή για την απελευθέρωση, αλλά και για την απαλλαγή από τη βαρβαρότητα κάθε ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Τιμάμε με την καθημερινή μας παρουσία στο μετερίζι των αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας εκείνους που θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκείνους που αντιστάθηκαν στον φασισμό - ναζισμό και πάλεψαν, δίνοντας τα πάντα στη μάχη για να ζήσουν οι ίδιοι, τα παιδιά τους, οι μελλοντικές γενιές μια ανθρώπινη ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι σημερινοί μας αγώνες έχουν σημασία για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν θ’ αφήσουμε να χυθεί το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα των λίγων, τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις, στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα που, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων που κινούνται στις ράγες της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Απαιτούμε να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας από τις στρατιωτικές αποστολές όπου Γης.

Όσες προσπάθειες και αν κάνει η ΕΕ, όσες "διασκέψεις" και αν επινοήσει για "το μέλλον της Ευρώπης", η 9η Μάη δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μέρα δική της. Είναι πολύ το αίμα που χύθηκε και δεν μπορούν να το ξεπλύνουν. Είναι πολύ σπουδαίοι οι άνθρωποι που έδωσαν τη ζωή τους ώστε να σκεπαστεί η μνήμη τους από τις άθλιες προσπάθειες του ιμπεριαλισμού. Ξέρουμε, χωρίς καμιά αυταπάτη, ότι "η κοιλιά που γέννησε το τέρας του φασισμού είναι ακόμα γόνιμη".

Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα…».