Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγ. Κοσμά περιόδευσε σήμερα ο Δ. Κουτσούμπας

 


Στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά (ΕΑΚ) περιόδευσε σήμερα το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Από πλευράς του ΚΚΕ παραβρέθηκαν επίσης ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ.

Τον Δ. Κουτσούμπα υποδέχθηκε στον εξωτερικό χώρο των γραφείων διοίκησης του η Μερόπη Μοσχογιάννη, πρόεδρος του ΔΣ του Αθλητικού Κέντρου. Αμέσως μετά σε ειδικό χώρο που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα και όλα τα μέτρα υγιεινής ασφάλειας που ορίζουν τα πρωτόκολλα τον ειδικών, ακολούθησε συνάντηση του ΓΓ με εκπροσώπους αθλητικών ομοσπονδιών και αθλητικών φορέων, εργαζομένων στον αθλητικό κέντρο, εκπροσώπους της τοπικής διοίκησης από Δήμους του νότιου τομέα και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο χώρο (δείτε παρακάτω βίντεο).

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, επισημαίνοντας: «Η επίσκεψή μας αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα του παραλιακού μετώπου της Αττικής, που αφορά όλο τον ελληνικό λαό, τον λαό της Αττικής, ώστε να έχει πρόσβαση στην αναψυχή, στο κολύμπι, στην άθληση, στον ελεύθερο χρόνο του σε αυτές εδώ τις θαυμάσιες ακρογιαλιές, στις εγκαταστάσεις, σ' αυτό εδώ το ωραίο φυσικό περιβάλλον. Ο τελευταίος ελεύθερος χώρος της Αττικής παραδίδεται βορά στις ορέξεις μονοπωλιακών ομίλων για να κάνουν τα επενδυτικά τους σχέδια που θα τους φέρουν τρελά κέρδη. Όμως τα δικά τους επενδυτικά σχέδια δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής, ευρύτερα όλης της Αττικής, όλης της Ελλάδας».

Όσον αφορά την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Αγ. Κοσμά και τα σχέδια μετεγκατάστασης των αθλητικών συλλόγων και ομοσπονδιών, τόνισε: «Αναδεικνύουμε ταυτόχρονα την αναγκαιότητα να ενισχυθούν ώστε να μπορέσουν εδώ, σε αυτές τις εγκαταστάσεις, να προπονηθούν, να αθληθούν όπως αξίζουν οι αθλητές μας, μένοντας εδώ οι αθλητικοί σύλλογοι, οι αθλητικές ομοσπονδίες, χωρίς να γίνει καμία μετεγκατάσταση. Αυτές οι εγκαταστάσεις, αυτός ο χώρος πρέπει να αξιοποιηθούν εδώ και τώρα. Ειλικρινά, κρατάμε πάρα πολύ μικρό καλάθι στις διάφορες γενικές υποσχέσεις, στα διάφορα "λόγια του αέρα" για μετεγκατάσταση, η οποία θα είναι δήθεν καλύτερη, χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς που θα πάνε, πώς θα γίνει κλπ., ούτε το πότε και φυσικά, οτιδήποτε και αν γίνει θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, θα περάσουν πολλά χρόνια. Αυτό εκτιμάμε εμείς και αυτό όπως φαίνεται δεν λύνει το πρόβλημα. Αντίθετα, πρέπει εδώ και τώρα να αναβαθμιστούν, να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά, να μπορέσουν να επιτελέσουν το ρόλο τους. Γι' αυτό χρειάζεται γενναία οικονομική στήριξη και εργασίες που θα αναβαθμίσουν το Κέντρο, έτσι ώστε με ασφάλεια οι αθλητές και οι αθλήτριες να μπορούν να προπονούνται και να φέρνουν τα μετάλλια.

Γιατί αυτός εδώ ο χώρος βγάζει μετάλλια και αυτό είναι σπουδαίο ζήτημα για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, για τη νεολαία. Δεν μπορεί κάθε φορά όλοι, πολιτικά πρόσωπα, κόμματα, οι εκάστοτε κυβερνώντες, να χειροκροτούν και να λένε τα μεγάλα "μπράβο" όταν παίρνουμε τα μετάλλια και όταν με κοπιαστική δουλειά τα καταφέρνουν, οι αθλητές μαζί με τους προπονητές και όλη τη στήριξη που τους παρέχουν οι άνθρωποι του αθλητισμού, και την άλλη μέρα να τους ξεχνάνε.

Ξέρετε ότι ασχολούμαστε με τα προβλήματα της Ολυμπιακής Μαρίνας η οποία ουσιαστικά απαξιώνεται και έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτες, στην εταιρεία "Ελληνικό ΑΕ", η οποία βγάζει τρελά κέρδη για πάρτη της και αξιοποιείται μόνο για κάποια πολυτελή σκάφη, την ώρα που θα έπρεπε, θα μπορούσαν όλοι οι αθλητές, οι σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες, εδώ, όχι μόνο να κάνουν τις προπονήσεις τους αλλά να διοργανώνονται και αγώνες τοπικοί, πανελλαδικοί, ευρωπαϊκοί και διεθνείς.

Φυσικά αυτά τα ζητήματα τα ξέρετε πολύ καλά. Ως ΚΚΕ θα παλέψουμε όπου μπορούμε, μαζί με σας, τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, τους υπεύθυνους που διαχειρίζεστε και γνωρίζετε πολύ καλύτερα τα προβλήματα και βεβαίως με όλο το λαό της περιοχής, σε έναν αγώνα που πρέπει να έχει συνέχεια, σταθερότητα για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε τελικά». 

Παρέμβαση στη συνάντηση έκανε ο Μηνάς Χατζηαντωνίου, πρόεδρος των σωματείων εργαζομένων στο ΕΑΚ Αγ. Κοσμά, εστιάζοντας στα προβλήματα των εγκαταστάσεων αλλά και των ίδιων των εργαζομένων.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κλείνοντας, επεσήμανε ότι: «Το θέμα είναι αν θα εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις, αν θα αναβαθμιστούν, αν θα ενισχυθούν οι αθλητικοί σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες. Άρα να σκεφτόμαστε πολιτικά, ενωμένοι στη βάση, γιατί όλοι είμαστε εργαζόμενοι - άλλος σε εργοστάσιο, σε γραφείο, σε σχολείο, σε νοσοκομείο, άλλος έχει τη μικρή του επιχείρηση, ένα εμπορικό κατάστημα, άλλος μπορεί να έχει αγροτική παραγωγή ή οτιδήποτε άλλο. Είμαστε εργαζόμενοι που έχουμε κοινά προβλήματα και βεβαίως μας ενώνει όλους ο αθλητισμός. Γιατί με τον αθλητισμό γεννιόμαστε, χειροκροτάμε, τον παρακολουθούμε, στα γήπεδα, στα στάδια, απ' τις αλάνες ξεκινώντας σαν μικρά παιδιά παλιά μέχρι και τις μεγάλες διοργανώσεις, όπου θαυμάζουμε και χαιρόμαστε, περηφανευόμαστε για τους αθλητές, για τα μετάλλια που μας φέρνουν. Άρα το ζήτημα είναι πολιτικό. Έτσι πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε συνολικά σαν λαός, για να κάνουμε και τις σωστές επιλογές μαζί με τον καθημερινό αγώνα» (δείτε εδώ το σχετικό video). 

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις του Κέντρου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από τον Σπύρο Ζαννιά, πρόεδρο της Ολυμπιακής Προετοιμασίας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, την Παρασκευή Παχατουρίδου, β' ειδική γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, και τον Θανάση Σταθόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, περιόδευσε στους χώρους του αθλητικού κέντρου. Επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο της ενόργανης και συναντήθηκε με την Εθνική Νεανίδων στο ανσάμπλ που εκείνη την ώρα έκανε προπόνηση και συζήτησε με την προπονήτριά τους, ευχόμενος καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Επίσης στον ίδιο χώρο συνομίλησε επίσης με προπονητές αθλητών της ενόργανης που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στο στάδιο του στίβου, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διασυλλογικοί αγώνες στίβου συνοδευόμενος από τον Δ. Χαλβατζάρα, διευθυντή του σταδίου στίβου του ΕΑΚ και επισκέφτηκε και το κλειστό προπονητήριο του στίβου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης χαιρέτησε τους εργαζομένους του ΣΕΓΑΣ που δούλευαν για την πραγματοποίηση των αγώνων ενώ είχε σύντομες συνομιλίες με παράγοντες και ανθρώπους της Ομοσπονδίας και του αθλητισμού. Ο Στέφανος Ματτάκης, τεχνικός Σύμβουλος ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ, μιλώντας με τον Δ. Κουτσούμπα ευχαρίστησε δημόσια το ΚΚΕ για την πολύτιμη -όπως είπε- υποστήριξη που έχει δείξει σε σημαντικά ζητήματα του αθλητισμού και ειδικότερα της Ομοσπονδίας Στίβου. Στο στάδιο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνάντησε επίσης τον πρώην πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος Δημήτρη Κοκότη και τον επίσης πρώην πρωταθλητή σε μεγάλες αποστάσεις και νυν προπονητή Νότη Παπούλια.

Ποιοι παραβρέθηκαν

Στην περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο ΕΑΚ από το χώρο αθλητισμού μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι: Σπύρος Ζαννιάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης - πρόεδρος Ολυμπιακής προετοιμασίας της Ελληνικής Αποστολής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός ΣΕΓΑΣ, Ελένη Μιχοπούλου, μέλος ΔΣ της ΕΓΟ, Γεωργία Ζωγράφου, έφορος Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, Μαρκίδης Μανώλης, έφορος ΑΜΕΑ, Αντώνης Αργυρίου, γενικός γραμματέας Κωπηλασίας κ.ά.

Από το χώρο της τοπικής διοίκησης μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν οι: Στέλλα Βαλαβάνη, περιφερειακή Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Νότιο Τομέα της Αττικής, ο Γιώργος Ιωαννίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αργυρούπολης/Ελληνικού, Αλέξης Στεφανίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Γλυφάδας κ.ά.